Η τάξη του 1971 πενήντα χρόνια μετά

Την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου οι απόφοιτοι του 71 πραγματοποίησαν το Reunion για τα 50 χρόνια από την αποφοίτηση τους. Μέσα στην πανδημία το τόλμησαν και το πέτυχαν. Μαζεύτηκαν 41 και αν κάποια Fake News της τελευταίας στιγμής περί 30

κρουσμάτων στην αποφοίτηση τον Ιούνιο δεν έσπερνε πανικό θα ήταν 48, όσοι δηλαδή είχαν πληρώσει συμμετοχή.

Και δεν ήταν εύκολη η οργάνωση, όμως μετά από χίλια κύματα ασυνεννοησίας οι υπεύθυνοι των τμημάτων Χρήστος Παρασκευόπουλος, Λαέρτης Χρήστου και Μαρία Μάστορα κατάφεραν να οργανώσουν την συγκέντρωση η οποία έγινε στο

προαύλιο της Σχολής.

Ώρα προσέλευσης ήταν 20:00, αλλά ήδη μισή ώρα νωρίτερα αρχίσαν να εμφανίζονται οι πρώτοι «μαθητές και μαθήτριες» λες και στις 8 θα χτύπαγε το κουδούνι και θα έμεναν έξω από την τάξη!

Τα σε στυλ δεξίωσης στρωμένα τραπέζια από την πολύ καλή Εταιρεία catering έδιναν μια άλλη όψη στην αυλή. Γρήγορα σχηματίστηκαν τα γνωστά πηγαδάκια συμμαθητών που είχαν χρόνια ναβρεθούν και να τα πουν. Διαλύθηκαν μόνο για λίγο,προκειμένου να σερβιριστούν το καλό φαγητό απότους μπουφέδες και να ξαναβρεθούν αμέσωςκαθιστοί γύρω από τα τραπέζια.

Και μετά το φαγητό ήταν το Highlight της βραδιάς .Ο Χρήστος Παρασκευόπουλος είχε συγκεντρώσει,επιλέξει και ταξινομήσει φωτογραφίες από τηνεποχή του σχολείου και σε μια οθόνη ξεπρόβαλαν τα τόσο οικεία και άμεσα αναγνωρίσιμα πρόσωπα των συμμαθητών, 50 χρόνια πριν, στα θρανία και σε εκδρομές, οι καθηγητές ακόμα και τα σχολικά βιβλία, αλλά και τα πρόσωπα των αγαπημένων που έφυγαν νωρίς για το μεγάλο ταξίδι. Ήταν πολύσυγκινητική στιγμή, με τον DJ να έχει λάβειοδηγίες να συνοδεύει την προβολή τωνφωτογραφιών με το «To Sir with love» και το«Those were the Days». Και η ωραία βραδιά συνεχίστηκε με φωνές γέλια και με μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα που δημιουργούσε ο καλός DJ με τα τραγούδια της εποχής εκείνης. Και έκλεισε με κάποιους συμμαθητές που δεν άντεξαν να μην χορέψουν σφιχταγκαλιασμένοι τα slow που στα τότε πάρτυ όλοι περιμέναμε να χορέψουμε μόλις θα έσβηναν τα φώτα.

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοισυμμετείχαν στην οργάνωση αυτής της εκδήλωσης,κατ’ αρχάς το Σχολείο που αμέσως ανταποκρίθηκεκαι έδειξε ότι με χαρά θέλει να φιλοξενεί τέτοιες εκδηλώσεις, το Σύλλογο Αποφοίτων, την Ελένη Καραμηνά που έκανε όλο τον συντονισμό, τον Λαέρτη Χρήστου και κυρίως τον Χρήστο Παρασκευόπουλο που διέθεσε και τον προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό του για να συγκεντρωθεί τοαπαραίτητο χρηματικό ποσό, γιατί χωρίς αυτόν δεν θα είχε γίνει το Reunion.

Όταν δεν μπορούσαμε να συνεννοηθούμε μεταξύ μας, ο χρόνος πέρναγε και είχαν αρχίσει εκνευρισμοί για το που θα γίνει, αν θα πάρουμε σουβλάκια, η catering, η DJ, αυτός με το email του μας έκανε να μονιάσουμε και να συμφωνήσουμε, έδωσε τις λύσεις και συγκέντρωσε τα χρήματα,έκανε όλες τις συναντήσεις με το Catering που πρότεινε η Σταυρούλα Καβατζά και τον DJ και τέλος είχε την ιδέα για την προβολή φωτογραφιών!

Ευχόμαστε να επαναληφθεί η συγκέντρωση αυτή συντομότερα.Σας ευχαριστούμε όλους και όλες!

Η συμμαθήτριά σας, Μαρία Μάστορα

1971 reunion 50a

1971 reunion 50b

1971 reunion 50c

Οι συνδιοργανωτές ήταν τρεις: ο Χρήστος Παρασκευόπουλος για το τμήμα (a), ο Λαέρτης Χρήστου για το (b) και η Μαρία Μάστορα για το (c).

Ο Χρήστος Παρασκευόπουλος έστειλεένα μικρόvideo 16 δευτερολέπτων…

Ο Λαέρτης Χρήστου έστειλε τρία video:

video 1…

video 2…

video 3…

και τις φωτογραφίες:

1971 reunion 50d 1971 reunion 50e
1971 reunion 50f 1971 reunion 50g
1971 reunion 50h1971 reunion 50h 1971 reunion 50i
1971 reunion 50k 1971 reunion 50m

1971 reunion 50l

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας